Project Description

Βρυξέλλες – Λονδίνο – Κάτω Χώρες

Γανδή, Μπρυζ, Λουξεμβούργο, Βρετανικό Μουσείο,

Οξφόρδη, Στρατφορντ Απον Ειβον

1n Ημέρα ‣ Βρυξέλλες (Περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για την έδρα του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τις Βρυξέλλες. Άφιξη, και αμέσως αρχίζει η γνωριμία μας με τη πόλη. Στην διάρκεια της πανοραμικής μας περιήγησης θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα περνώντας από την Grand Place, το Atomium, το Heysel Stadium, τα Βασιλικά Παλάτια του Laken με τον ομώνυμο Βασιλικό Ναό, τον Γιαπωνέζικο Πύργο, την Κινέζικη Παγόδα, το Χρηματιστήριο, την πλατεία Grand Sablon με τον ομώνυμο Ναό της Παναγίας, το Εθνικό Ωδείο, το Δικαστικό Μέγαρο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, τη Βασιλική πλατεία με τα Βασιλικά Ανάκτορα, το Ευρωκοινοβούλιο και την Αψίδα του Θριάμβου. Στη συνέχεια μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2n Ημέρα ‣ Βρυξέλλες ‣ Γανδη & Μπρυζ

Σήμερα έχουμε σχεδιάσει μια μοναδική εκδρομή σε δύο από τις πιο όμορφες πόλεις του Βελγίου. Πρώτα τη Γάνδη, όπου θα δούμε το κάστρο Γκραβενστήν, τα σπίτια των συντεχνιών, την Γκραν Πλας, τον καθεδρικό ναό και το εντυπωσιακό καμπαναριό της. Συνεχίζουμε με την Μπρυζ, με τα μεγαλόπρεπα μεσαιωνικά κτίρια που καθρεφτίζονται στα γραφικά της κανάλια, όπως ο Πύργος της πόλης με το περίφημο Ρολόι και ο Καθεδρικός της Ναός. Επιστροφή στις Βρυξέλλες το απόγευμα.

3n Ημέρα ‣ Βρυξέλλες ‣ Λουξεμβούργο (Προαιρετική)

Πρωινό και η σημερινή ημέρα είναι ελεύθερη για να την αξιοποιήσετε, όπως νομίζετε καλύτερα. Σας προτείνουμε να πραγματοποιήσετε μια προαιρετική εκδρομή στη πανέμορφη πρωτεύουσα του μικροσκοπικού Δουκάτου του Λουξεμβούργου, η οποία διαθέτει πληθώρα τουριστικών αξιοθέατων. Η πλατεία Armes, η Κόκκινη Γέφυρα, ο επιβλητικός Καθεδρικός ναός της Παναγίας που χτίσθηκε σε στυλ μπαρόκ, τα τείχη της πόλης στο προάστιο των Τραπεζών, το παλάτι του Μεγάλου Δουκάτου και το Μεσαιωνικό κάστρο, είναι μερικά από τα ενδιαφέροντα αξιοθέατα που θα μας κάνουν να επιστρέψουμε στις Βρυξέλλες χαρούμενοι και ευτυχισμένοι. Χρόνος ελεύθερος και στη συνέχεια επιστροφή στο ξενοδοχείο.

4n Ημέρα ‣ Παρίσι ‣ Εκδρομή στις Νορμανδικές Ακτές (προαιρετική) 400χλμ.

Πρωινό και αναχώρηση με το Eurostar. Άφιξη στο Λονδίνο και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

5n Hμέρα ‣ Λονδίνο (Περιήγηση πόλης) ‣ Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο

Το πρωί συνεχίζουμε με την περιήγησή μας στη Βρετανική πρωτεύουσα. Θα δούμε τα σημαντικότερα αξιοθέατα του Λονδίνου περνώντας από το φημισμένο Χάϋντ Παρκ με τα ανάκτορα του Κένσινκτον, από την Μαρμπλ Αρτς (μαρμάρινη αψίδα), την πλατεία Τραφάλγκαρ, τον ομφαλό του Λονδίνου, από όπου θα διακρίνουμε και τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ όπου και διαμένει η Βασίλισσα Ελισάβετ Β’. Αργότερα θα περάσουμε από το περίφημο κτίριο του Κοινοβουλίου που στεγάζει τη Βουλή των Κοινοτήτων και τη Βουλή των Λόρδων η οποία φιλοξενεί το έμβλημα της πόλης, το Μπιγκ Μπεν. Η περιήγησή μας θα κλείσει με την επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Απόγευμα ελεύθερο για ψώνια και ατομικές περιηγήσεις.

6n Ημέρα ‣ Λονδίνο ‣ Εκδρομή στην Οξφόρδη & Στρατφορντ Απον Ειβον (Προαιρετική)

Πρωινό και ολοήμερη προαιρετική εκδρομή στην Πανεπιστημιούπολη της Οξφόρδης, όπου θα έχουμε την ευκαιρία να θαυμάσουμε τα υπέροχα κτίρια των Κολεγίων. Στη συνέχεια μέσα από μια γραφική διαδρομή θα έλθουμε στην κωμόπολη του Στράτφορντ Απόν ‘Eιβον, τη γενέτειρα του Σαίξπηρ. Θα περιηγηθούμε στα σημαντικότερα αξιοθέατα, όπως το Βασιλικό θέατρο του Σαίξπηρ, το γενέθλιο σπίτι του και το δημοτικό σχολείο που μαθήτευσε. Θα έχετε χρόνο ελεύθερο για να γευματίσετε αν θέλετε σε μια παραδοσιακή παμπ, με θέα τον ποταμό Έιβον και αργότερα θα επιστρέψουμε στο ξενοδοχείο μας.

7n Ημέρα ‣ Λονδίνο ‣ Πτήση Επιστροφής

Πρωινό και χρόνος ελεύθερος μέχρι την ώρα της μεταφοράς στο αεροδρόμιο του Λονδίνου για την πτήση της επιστροφής μας.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής. • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* & 4* (περιφερειακά). • Hμιδιατροφή καθημερινά. • Εισιτήρια πλοίου Βρυξέλλες – Λονδίνο. • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα τις πτήσεις, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. • Ανάλογα τον αερομεταφορέα και την ημέρα αναχώρησης, το ταξίδι ενδέχεται να εκτελείται με αναχώρηση και επιστροφή από το αεροδρόμιο των Βρυξελλών. • Σε ορισμένες αναχωρήσεις σε περίπτωση συνεδρίων ή συνόδου κορυφής της Ευρωπαικής Ένωσης ενδέχεται οι διανυκτερεύσεις στις Βρυξέλλες να γίνουν στην ευρύτερη περιοχή (Αμβέρσα, Γάνδη, Μπρυζ).

Τιμοκατάλογος