Project Description

Κωνσταντινούπολη 5ήμερο – 4νύχτες, 4ήμερο – 3νύχτες, 4ήμερο – 2νύχτες

KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ 5ΗΜΕΡΕΣ 4ΝΥΧΤΕΣ

ημέρα‣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας και με τις απαραίτητες στάσεις, φθάνουμε στα σύνορα. Έλεγχος διαβατηρίων και χρόνος ελεύθερος στα αφορολόγητα είδη. Μπαίνοντας στην Ανατολική Θράκη θα περάσουμε έξω από την Κεσάνη, Μάλγαρα και Ραιδεστό, ταξιδεύοντας παράλληλα με την ακτή της Θάλασσας του Μαρμαρά. Άφιξη στην Κωνσταντινούπολη το απόγευμα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο , και νυχτερινή περιήγηση στο φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης

 

ημέρα ‣ ΧΑΛΚΗΔΟΝΑΠΡΙΓΚΗΠΟΣ & ΧΑΛΚΗ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική, ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα χρόνος ελεύθερος στην αγορά και συνεχίζουμε για το λιμάνι, από όπου θα πάρουμε το καραβάκι για τα μαγευτικά και καταπράσινα Πριγκιπόνησα. Άφιξη στην Χάλκη επίσκεψη στην Θεολογική Σχολή και συνεχίζουμε για την Πρίγκιπο. Άφιξη στην Πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν, προτείνουμε την ανάβαση-προσκύνημα στο μοναστήρι του Αι-Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ημέρα ‣ ΜΟΥΣΕΙΑ

Πρωινό και επίσκεψη-ξενάγηση στο ανάκτορο του Ντολμά Μπαξέ, στην ακτή του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε με επίσκεψη στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή), με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών και την ιστορική Μονή της Χώρας με τα υπέροχα ψηφιδωτά, το Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών (όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ.) για να καταλήξουμε για προσκύνημα στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι. Στη συνέχεια θα επιστεφθούμε και θα ξεναγηθούμε στην Αγία Σοφία και στην υπόγεια Βασιλική Κινστέρνα (Δεξαμενή- Υδραγωγείο) του Ιουστινιανού.. Ακόμη θα δούμε το Μπλέ Τζαμί, τον Βυζαντινό Ιππόδρομο με τον Αιγυπτιακό οβελίσκο, την Ελικτή Στήλη των Δελφών, τη στήλη του Κωνσταντίνου και τη Γερμανική Κρήνη του 1898. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

μέρα ‣ ΒΟΣΠΟΡΟΣ

Πρωινό στο ξενοδοχείο και η μέρα μας αρχίζει με προαιρετική κρουαζιέρα στα στενά του χιλιοτραγουδισμένου Βοσπόρου, όπου, από θαλάσσης, θα θαυμάσουμε τα παλαιά χωριά αλλά και τις σύγχρονες αριστοκρατικές συνοικίες, φτάνοντας μέχρι την δεύτερη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου. Συνεχίζουμε οδικώς κατά μήκος της ευρωπαϊκής ακτής περνώντας από τα ξακουστά χωριά του Βοσπόρου ( Μέγα Ρεύμα, Μπεμπέκ, Στενή, Νιχώρι, Μπουγιούκ Ντερέ μέχρι και τα Θεραπειά). Καθοδόν θα θαυμάσουμε το παρελθόν αλλά και το παρόν του Βοσπόρου, με τα παλάτια και τις σύγχρονες υπερπολυτελείς κατοικίες. Συνεχίζουμε στο Λεβέντ (το Μανχάταν της Κωνσταντινούπολης) και επίσκεψη στο εμπορικό κέντρο Saphire. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

μέρα ‣ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ ΘΕΣ/ΝΙΚΗ

Πρωινό και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνια σε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α., χωρίς να παραλείψουμε το απαραίτητο «παζάρι», φυσικά. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την Αιγυπτιακή αγορά (Μισίρ Τσαρσί). Αναχώρηση και άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

 

Σημείωση : Το πρόγραμμα είναι δυνατόν να εκτελεστεί και με διαφορετική σειρά, αναλόγως των τοπικών αργιών ή εορτών.

Κωνσταντινούπολη 4ημέρες / 3 νύχτες

ημέρα‣ Θεσσαλονίκη Κων/πολη

Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας. Διασχίζοντας τμήματα της Εγνατίας οδού, και κάνοντας τις προβλεπόμενες στάσεις, διερχόμαστε έξω από την Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από την χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος. Μετά τις συνοριακές διατυπώσεις, διασχίζουμε την ευρωπαϊκή Τουρκία, φθάνοντας στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Πηγαίνουμε στο ξεωοδοχείο, όπου τακτοποιούμαστε και ξεκουραζόμαστε. Το βράδυ μας νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης.

ημέρα ‣ ΚωνσταντινούποληΠριγκηπόννησα

Πρωινό και συνεχίζουμε στη μεγάλη σκεπαστή αγορά της πόλης, το Καπαλί Τσαρσί με τα 4.000 καταστήματα για ψώνισετε δερμάτινα είδη, αλάβαστρα, είδη δώρων, χρυσαφικά, αντίκες κ.α. Στο χρόνο αυτό μπορείτε να περάσετε και μια βόλτα από την αιγυπτιακή αγορά. Ακολούθως περνάμε από την πρώτη κρεμαστή γέφυρα του Βοσπόρου στην ασιατική ακτή. Άφιξη στη Χαλκηδόνα με τη γνωστή λεωφόρο Βαγδάτης και τα υπερπολυτελή εμπορικά καταστήματα. Συνεχίζουμε για το λιμάνι του Μπόσταντζι από όπου θα κάνουμε προαιρετική εκδρομή με το πλοιάριο της γραμμής, με τα μαγεύτηκα και καταπράσινα Πριγκηπόννησα. Άφιξη στην πρίγκιπο και χρόνος ελεύθερος για βόλτα με τα γραφικά παϊτόνια, όπου θα θαυμάσουμε τις αρχοντικές ξύλινες επαύλεις με τους ολάνθιστους κήπους. Για όσους επιθυμούν προτείνουμε την ανάβαση- προσκύνημα στο μοναστήρι του Αϊ Γιώργη του Κουδουνά, που βρίσκεται στο ψηλότερο σημείο του νησιού, από όπου θα θαυμάσουμε την υπέροχη θέα όλων των νησιών. Γεύμα ατομικά σε παραθαλάσσια ψαροταβέρνα. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

 

ημέρα ‣ Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμα μας συμμετέχουμε προαιρετικά σε μια πλωτή περιήγηση στο μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη θάλασσα του μαρμαρά με τη Μαύρη θάλασσα. Συνεχίζουμε, και περνώντας μπροστά από το τέμενος του Πορθητή, όπου βρίσκονταν ο ναός των Αγίων Αποστόλων, περνάμε πλάι από την Κερκόπορτα και ξεναγούμαστε στη Μονή της χώρας, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη βυζαντινών ψηφιδωτών στον κόσμο. Και συνεχίζουμε για το Βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάϊζερ, δώρο στο σουλτάνο Μουράτ Β’, τον αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει πάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Επόμενη επίσκεψη μας, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των αιώνων, την εκκλησία της του θεού Αγία Σοφία, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων Ανθέμιου και Ισίδωρου. Κατόπιν απαραίτητη η επίσκεψη μας στη δεξαμενή του Ιουστινιανού με τους διαφόρων ρυθμών κίονες. Ακολουθεί η ξενάγηση μας στο παλάτι Τοπ Καπί που είναι το πρώτο παλάτι που δημιουργήθηκε από τους Οθωμανούς μετά την άλωση της Πόλης. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ συμμετέχουμε προαιρετικά στη νυχτερινή διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο, διανυχτερεύουμε.

 

μέρα ‣ Κωνσταντινούπολη Αδριανούπολη επιστροφή

Πρωινό και επίσκεψη στο ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος ύμνος το 626 μ.Χ και στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής ( Μπαλουκλή) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των πατριαρχών. Στη συνέχεια αναχώρηση για Αδριανούπολη, επίσκεψη στο Μουσείο Υγείας όπου βρίσκεται το νοσοκομείο της οθωμανικής πρωτεύουσας. Εκεί έγινε η πρώτη απεξάρτηση από όποιο σε όλη την Ευρώπη. Στη συνέχεια επίσκεψη στο Ουτς Τζαμί που είναι το μεγαλύτερο και ομορφότερο τζαμί της οθωμανικής αρχιτεκτονικής. Χρόνος ελεύθερος στην αγορά και αναχώρηση για τα σύνορα, τελωνιακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στην πόλη μας.

Σημείωση : Η επίσκεψη στην Αδριανούπολη μπορεί να πραγματοποιηθεί κατά την ημέρα αναχώρησης.

Κωνσταντινούπολη 4ημέρες/2 νύχτες

1n ημέρα ‣ Αναχώρηση Κωνσταντινούπολη

Αναχώρηση το πρωί από τα γραφεία μας. Διασχίζοντας τμήματα της Εγνατίας οδού, και κάνοντας τις προβλεπόμενες στάσεις, διερχόμαστε έξω από την Καβάλα, Ξάνθη, Αλεξανδρούπολη και φθάνουμε στο συνοριακό σταθμό των Κήπων, όπου μετά τον έλεγχο των διαβατηρίων επισκεπτόμαστε τα καταστήματα των αφορολογήτων ειδών τα οποία επισκεπτόμαστε μόνο βγαίνοντας από την χώρα. Περνώντας τη γέφυρα του Έβρου, μπαίνουμε στο τουρκικό έδαφος.

 

2n ημέρα ‣ Κωνσταντινούπολη

Διασχίζουμε την Ευρωπαϊκή Τουρκία φθάνοντας το πρωί στη βασιλίδα των πόλεων, την Κωνσταντινούπολη. Ξεκινάμε με ένα «οδικό» περίπλου των Θεοδοσιανών τειχών. Θα επισκεφθούμε την εκκλησία της Ζωοδόχου πηγής με τους τάφους των Πατριαρχών και ευεργετών. Στη συνέχεια επισκεπτόμαστε τη σκεπαστή αγορά της Πόλης, το γνωστό Καπαλί Τσαρσί, με τα 4.000 μαγαζιά, όπου μπορούμε να βρούμε μια τεράστια ποικιλία προϊόντων. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Τα βράδυ μας, νυχτερινή περιήγηση στα φωταγωγημένα αξιοθέατα της πόλης. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και διανυκτερεύουμε.

 

3n ημέρα ‣ Κωνσταντινούπολη

Μετά το πρόγευμά μας συμμετέχουμε προαιρετικά σε μια πλωτή περιήγηση στο μοναδικό Βόσπορο, το κανάλι που ενώνει τη Θάλασσα του Μαρμαρά με τη Μαύρη Θάλασσα. Συνεχίζουμε, και περνώντας μπροστά από το τέμενος του Πορθητή, όπου βρισκόταν ο ναός των Αγίων Αποστόλων, περνάμε πλάι από την Κερκόπορτα και ξεναγούμαστε στη Μονή της Χώρας, τη μεγαλύτερη πινακοθήκη βυζαντινών ψηφιδωτών στον κόσμο. Και συνεχίζουμε για το Βυζαντινό ιππόδρομο. Εκεί, βλέπουμε τη γερμανική κρήνη του Κάϊζερ, δώρο του στο σουλτάνο Μουράτ Β΄, τον Αιγυπτιακό οβελίσκο που φέρει επάνω του ιερογλυφικά, το χάλκινο κίονα των Δελφών, τη στήλη του Πορφυρογέννητου. Επόμενη επίσκεψή μας, στο αρχιτεκτονικό αριστούργημα των αιώνων, την εκκλησία της του Θεού Αγία Σοφία, το δημιούργημα των αρχιτεκτόνων, Ανθέμιου και Ισίδωρου. Κατόπιν, απαραίτητη η επίσκεψή μας στη Δεξαμενή του Ιουστινιανού, με τους διαφόρων ρυθμών κίονες. Ακολουθεί η ξενάγησή μας στο παλάτι του Τοπ Καπί, που είναι το πρώτο παλάτι που δημιουργήθηκε από τους Οθωμανούς μετά την άλωση της Πόλης. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο και το βράδυ συμμετέχουμε προαιρετικά στη νυχτερινή διασκέδαση με χορούς και τραγούδια της Ανατολής. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

 

4n ημέρα ‣ Κωνσταντινούπολη Επιστροφή

Πρωινό και επίσκεψη στο Ορθόδοξο Οικουμενικό Πατριαρχείο στο Φανάρι, στο Αγίασμα της Παναγίας των Βλαχερνών, όπου εψάλει για πρώτη φορά ο Ακάθιστος Ύμνος το 626 μ. Χ, και στο Αγίασμα της Ζωοδόχου Πηγής (Μπαλουκλή) με τα ψάρια της παράδοσης της Άλωσης και τους τάφους των Πατριαρχών. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε στο ISTANBUL FORUM, ένα από τα πλέον σύγχρονα εμπορικά κέντρα της Κωνσταντινούπολης, όπου θα επισκεφθούμε το Aquarium (Ενυδρείο), όπου εκτίθενται πάνω από 10000 διαφορετικά θαλασσινών ειδών & ψαριών. Άφιξη στα σύνορα, τελωνειακός έλεγχος και με ενδιάμεσες στάσεις καθοδόν, άφιξη στη Θεσσαλονίκη.

Περιλαμβάνονται:

Μετακινήσεις με πολυτελή λεωφορεία του γραφείου μας • Διαμονή σε επιλεγμένα ξενοδοχεία 4* • Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ • Ξεναγήσεις περιηγήσεις σύμφωνα με το πρόγραμμα • Έμπειρος συνοδός του γραφείου μας • Ομαδική ταξιδιωτική ασφάλεια και ασφάλιση αστικής ευθύνης • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων, πάρκων και αρχαιολογικών χώρων • Διασκεδάσεις, ποτά, φιλοδωρήματα, βαπορέτα • Ό,τι αναφέρεται στο πρόγραμμα ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις

Η εκδρομή στα Πριγκηπόννησα πραγματοποιείται εφόσον το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες. Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις είναι ενδεικτικές και δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν χωρίς να παραλειφθεί καμία εκδρομή ή ξενάγηση. Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Τιμοκατάλογος