Project Description

Πράγα – Βιέννη – Βουδαπέστη

Καστρούπολη Πράγας, Καρλοβι Βαρι, Μπρατισλάβα

1n Ημέρα ‣ Πτήση για Βουδαπέστη

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βουδαπέστη. Σήμερα θα κάνουμε μία πρώτη γνωριμία με την πόλη. Θα επισκεφθούμε την οδό Βάτσι Ούτσα με τα ωραία καταστήματα, τη μοντέρνα πλατεία Μαρτινέλι ή την πλατεία Βαροσμάρτι με το περίφημο καφέ Ζερμπό. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας.

2n Ημέρα ‣ Βουδαπέστη (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και ακολουθεί περιήγηση πόλεως. Πανέμορφη, φιλόξενη και “ακουμπισμένη” στις όχθες του Δούναβη, δεξιά η Βούδα κτισμένη πάνω σε χαμηλούς λόφους και αριστερά η Πέστη απλωμένη σε πεδιάδα. Οκτώ θαυμαστές γέφυρες συνδέουν τούτα τα δύο κομμάτια, πού εδώ και περίπου 100 χρόνια έχουν ενωθεί σε μία πόλη. Όλα αυτά θα τα θαυμάσετε στη σημερινή μας ξενάγηση που περιλαμβάνει το εντυπωσιακό κτίριο του Κοινοβουλίου, τη Πλατεία Ηρώων, τη Γέφυρα των Αλυσίδων, την υπέροχή εκκλησία του Αγίου Ματθαίου, το Πύργο των Ψαράδων που είναι το σύμβολο της πόλης, τον λόφο Γκέλερτ στη περιοχή του κάστρου που κρατά την μεσαιωνική του ατμόσφαιρα κ.α. Απόγευμα ελεύθερο για αγορές και προαιρετικές επισκέψεις. Για αγορές ο πεζόδρομος Βάτσι στο κέντρο της πόλης και η λεωφόρος Ράκοτσι προσφέρονται για διάφορα είδη, όπως κεντήματα, κεραμικά, χειροτεχνήματα, πορσελάνες, κ.ά. Φυσικά όμως μπορείτε να επισκεφθείτε και κάποιο από τα μεγάλα εμπορικά κέντρα της πόλης, όπου θα βρείτε συγκεντρωμένα διάφορα καταστήματα, καφέ, εστιατόρια, κ.λπ. όπως το “West End City Center” στην Πέστη και το “Mammut” στη Βούδα.

3n Ημέρα ‣ Βουδαπέστη ‣ Μπρατισλάβα ‣ Πράγα

Πρόγευμα και σήμερα αποχαιρετούμε την Βουδαπέστη και αναχωρούμε για την Πράγα. Στη διαδρομή μας θα επισκεφθούμε για λίγο την πανέμορφη πρωτεύουσα της Σλοβακίας, την Μπρατισλάβα. Στην περιήγησή μας θα δούμε το ιστορικό κέντρο, θα θαυμάσουμε το Δημαρχείο της παλιάς Πόλης, τον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Μαρτίνου κ.α. Συνεχίζουμε για την Πράγα. Άφιξη, μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στην Πράγα. Για το βράδυ σας προτείνουμε να απολαύσετε μια παράσταση του Μαύρου Θεάτρου ή να κάνετε μια κρουαζιέρα στον ποταμό Μολδάβα.

4n Ημέρα ‣ Πράγα ‣ Καστρούπολη & Παλιά Πόλη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την Καστρούπολη (Hradcany), την Ακρόπολη της Πράγας, που απλώνεται πάνω στο βράχο της Μάλα Στράνα. Θα ακολουθήσει περιήγηση στο Κάστρο μετον γνωστό Ναό του Αγίου Βίτου και τη γειτονιά των Αλχημιστών, το μουσείο του Λορέττο που παλιότερα ήταν μοναστήρι. Εν συνεχεία, θα δούμε τον Πύργο της Πυρίτιδας, το Δημαρχείο, την εκκλησία του Αγίου Νικολάου, την πέτρινη γέφυρα του Κάρολου, που είναι το σύμβολο της πόλης, θα περπατήσουμε τα γραφικά σοκάκια της πόλης, όπου θα θαυμάσουμε πολλά ιστορικά και καλλιτεχνικά μνημεία. Χρόνος ελεύθερος και επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

5n Ημέρα ‣ Πράγα ‣ Καρλοβι Βαρι

Πρόγευμα και σήμερα θα πραγματοποιήσουμε εκδρομή στην ομορφότερη λουτρόπολη στο Κάρλοβι Βάρι. Βουνά, δάση και χωριά περνούν από τα μάτια μας στη διαδρομή, σαν εικονογραφημένο βιβλίο. Η πανέμορφη λουτρόπολη θα μας εντυπωσιάσει με το πράσινο, τα γάργαρα νερά και τα υπέροχα κτίσματα. Γνωστή λόγω των ιαματικών της πηγών με μοναδικές στον κόσμο ιδιότητες, τον 14ο αιώνα ονομάστηκε “Βασιλική Πόλη” απ΄τον αυτοκράτορα Κάρολο τον 4ο και έκτοτε καθιερώθηκε σαν τόπος συνάντησης προσωπικοτήτων των γραμμάτων, των τεχνών και της πολιτικής, όπως ο Τσάρος Πέτρος ο 1ος, ο Γκαίτε, ο Μπετόβεν, ο Μπάχ και ο Μάρξ. Σήμερα είναι ένα από τα πιο γνωστά κέντρα Υγείας & Ανανέωσης της Κεντρικής Ευρώπης. Το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο μας.

6n Ημέρα ‣ Πράγα ‣ Βιέννη

Πρόγευμα και αναχώρηση για την αρχοντική πρωτεύουσα της Αυστρίας, τη Βιέννη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για να γνωρίσετε την πόλη που μαγεύει κάθε επισκέπτη με τα αξιοθέατά της, τα θεάματα και την αγορά της. Ξεκουραστείτε στο φημισμένο ζαχαροπλαστείο “Ζάχερ”. Για αγορές βρεθείτε στον πεζόδρομο της Κερτνερστράσσε ή περιπλανηθείτε στην περίφημη και ξακουστή Μαριαχιλφερστράσσε, τον πιο εμπορικό δρόμο της πόλης.

7n Ημέρα ‣ Βιέννη (Περιήγηση πόλης) ‣ Βουδαπέστη

Μετά το πρόγευμα θα ξεκινήσουμε την περιήγησή μας στην “πόλη της μουσικής”. Μεγαλόπρεπα ανάκτορα, επιβλητικά κτίρια, μνημεία και εκκλησίες, είναι όλα αυτά που δίνουν την ομορφιά της αυστριακής πρωτεύουσας, που θα γνωρίσουμε στην ξενάγησή μας. Θα θαυμάσουμε την Όπερα, το Πανεπιστήμιο, το Μουσείο Καλών Τεχνών, το Κοινοβούλιο, τον επιβλητικό Καθεδρικό Ναό του Αγίου Στεφάνου, τα χειμερινά ανάκτορα του Χόφμπουργκ. Ακολουθεί επίσκεψη στα ανάκτορα–μουσείο του Σένμπρουν, που ο πλούτος και η διακόσμησή τους κλέβουν κάτι από τη φήμη των Βερσαλλιών. Αναχώρηση για Βουδαπέστη. Άφιξη και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

8n Ημέρα ‣ Βουδαπέστη ‣ Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα και στη συνέχεια μεταφορά στο αεροδρόμιο της Βουδαπέστης για την πτήση της επιστροφής στην Ελλάδα.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής. • Φόροι αεροδρομίων • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. • Διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία 3* & 4* • Ημιδιατροφή • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Επίναυλος καυσίμων. • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται. • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα με τις ώρες των πτήσεων, μπορεί να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. • Το πρόγραμμα μπορεί να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα ή με πτήσεις προς/από Βουδαπέστη ή προς/από Πράγα. • Οι διανυκτερεύσεις της Βιέννης μπορεί να γίνουν στην Μπρατισλάβα.

Τιμοκατάλογος