Project Description

Βουδαπέστη – Βαρσοβία – Κρακοβία

Αλατωρυχεία Βιελιτσκα, Κάστρο Βαβέλ, Άουσβιτς, Μπρατισλάβα

1n Ημέρα ‣ Πτήση για Βουδαπέστη (Περιήγηση πόλης)

Συγκέντρωση στο αεροδρόμιο και πτήση για τη Βουδαπέστη. Άφιξη και πρώτη γνωριμία με την πανέμορφη Βουδαπέστη. Μετάβαση στη Βουδαπέστη όπου θα περιηγηθούμε στην πλατεία Ηρώων με το το μνημείο της Χιλιετηρίδας, το καθεδρικό ναό του Αγίου Στεφάνου. Συνεχίζοντας θα δούμε το ογκώδες σε ρυθμό Μπαρόκ Κοινοβούλιο και θα περάσουμε στη Βούδα από τη Γέφυρα των Λεόντων. Στο λόφο των ψαράδων θα δούμε τα κάστρα και την εκκλησία του Ματίας, στην οποία γίνονταν οι στέψεις των βασιλέων. Στο λόφο του Γκέλερτ, απ’ όπου θα έχουμε μία πανοραμική θέα της Βούδας και της Πέστης, θα δούμε το άγαλμα της Ελευθερίας και το κάστρο, την Τσιταντέλα. Μεταφορά και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Χρόνος ελεύθερος για μία νυκτερινή βόλτα στο κέντρο της πόλης. Επιστροφή στο ξενοδοχείο.

2n Ημέρα ‣ Βουδαπέστη ‣ Κρακοβία (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα. Αναχώρηση για την Κρακοβία. Με την άφιξη θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με την αναγεννησιακή πόλη. Θα θαυμάσουμε τα παλιά κτίρια της παλιάς πρωτεύουσας της Πολωνίας από τον 13ο έως τον 17ο αιώνα, που έχει χαρακτηρισθεί από την Ουνέσκο μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς. Θα ξεκινήσουμε με τη μεγάλη μεσαιωνική πλατεία της, θα δούμε την παλιά πόλη, το Δημαρχείο, την εκκλησία Μαριάτσκι και θα ανηφορίσουμε στο λόφο Βάβελ, με το Κάστρο των Βασιλιάδων της Πολωνίας, όπου δεσπόζει ο καθεδρικός του 14ου αιώνα και το ανάκτορο. Τέλος θα δούμε το πανεπιστήμιο και τη Νόβα Χούτα, από τις πιο σύγχρονες Εκκλησίες της Πολωνίας. Περιηγηθείτε στη γοητευτική πόλη, περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια γύρω από τη μεγαλύτερη μεσαιωνική πλατεία της Ευρώπης, με μήκος 200 μέτρα, η οποία περιστοιχίζεται από εντυπωσιακά κτίρια, το εμπορικό κέντρο και την υπαίθρια αγορά. Κάντε τις αγορές σας στα φινετσάτα καταστήματα και απολαύστε τον καφέ σας σε κάποιο από τα γραφικά καφέ της πόλης. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

3n Ημέρα ‣ Κρακοβία ‣ Άουσβιτς ‣ Αλατωρυχεία Βιελιτσκα (Προαιρετική εκδρομή)

Πρόγευμα και αναχώρηση για τη σημερινή μας εκδρομή. Πρώτα θα επισκεφθούμε το Άουσβιτς, τον τόπο μαρτυρίου εκατομμυρίων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και Ελλήνων. Θα συνεχίσουμε με την περιοχή Βιελίτσκα, με τα φημισμένα αλατωρυχεία που περιλαμβάνονται επίσης στην κατάσταση των μνημείων της Ουνέσκο. Επιστροφή στην Κρακοβία και στον ελεύθερο χρόνο σας εξερευνήστε τη πανέμορφη πόλη.

4n Ημέρα ‣ Κρακοβία ‣ Βαρσοβία (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα και στη συνέχεια θα επιβιβαστούμε στο πούλμαν και ξεκινάμε για Βαρσοβία. Άφιξη και θα ξεκινήσει η γνωριμία μας με την πόλη. Θα δούμε την παλιά πόλη που τη διαρρέει ο ποταμός Βιστούλας, την πλατεία του κάστρου με την κολόνα του Ζίγκμουντ, την πλατεία Νίκης με τα επιβλητικά κτίρια, το μνημείο των Ηρώων του Γκέτο, τη “Σειρήνα”, έργο του γλύπτη Κονιέτσκι που είναι το σύμβολο τηςπόλης, το σπίτι της Μαρίας Κιουρί και τέλος το παλιό ανάκτορο Λαζιένκι, με το άγαλμα του Σοπέν. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Η υπόλοιπη μέρα ελεύθερη στην πόλη που χτίστηκε από την αρχή, όπως ήταν και πριν την καταστροφή της στον 2ο παγκόσμιο πόλεμο.

5n Ημέρα ‣ Βαρσοβία

Πρόγευμα. Ημέρα ελεύθερη για να χαρείτε την πόλη με το δικό σας πρόγραμμα. Αν θέλετε επισκεφθείτε το Εθνικό Μουσείο της πόλης, το οποίο φιλοξενεί πολιτιστικά εκθέματα και σπάνιες πρωτοχριστιανικές τοιχογραφίες από την Αφρική ή το ανάκτορο του Βασιλιά Σομπιένσκι, ο οποίος κατατρόπωσε τους Τούρκους στη Βιέννη. Για αγορές επισκεφθείτε την κεντρική πλατεία, τη λεωφόρο Γιεροσολύμκε και την παλιά πόλη που είναι γεμάτη καταστήματα. Επίσκεψη στο Βρετανικό Μουσείο, όπου η Ελληνική πτέρυγα με τα περίφημα Μάρμαρα του Παρθενώνα θα μονοπωλήσουν το ενδιαφέρον μας. Απόγευμα ελεύθερο για ψώνια και ατομικές περιηγήσεις.

6n Ημέρα ‣ Βαρσοβία ‣ Μπρατισλάβα (Περιήγηση πόλης)

Πρόγευμα. Στη συνέχεια επιβίβαση στο λεωφορείο για να μεταβούμε στη Μπρατισλάβα. Στην πρώτη γνωριμία με τη πρωτεύουσας της Σλοβακίας θα περάσουμε από το ιστορικό κτίριο της Σλοβάκικης φιλαρμονικής και το παλάτι Γκρασάλκοβιτς που είναι σήμερα η πρωθυπουργική κατοικία. Θα επισκεφθούμε το μεσαιωνικό κάστρο που δεσπόζει πάνω στην πόλη , την Βουλή και την παλιά πόλη. Επίσκεψη στο Σλάβιν-κοιμητήριο του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Ακολουθεί το θερινό παλάτι Μ. Θειρεσίας και Ιωσήφ, και ο καθεδρικός ναός του Σεν Μάρτιν όπου έγινε η στέψη των Ούγγρων βασιλιάδων. Άφιξη αργά στο ξενοδοχείο το βράδυ.

7n Ημέρα ‣ Μπρατισλάβα ‣ Βουδαπέστη

Πρόγευμα. Αναχώρηση για τη Βουδαπέστη. Χρόνος ελεύθερος στο κέντρο της πόλης για να απολαύσουμε φαγητό και καφέ. Άφιξη τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.

8n Ημέρα ‣ Βουδαπέστη ‣ Πτήση επιστροφής

Πρόγευμα. Μεταφορά στο αεροδρόμιο για την πτήση επιστροφής.

Περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής. • Μεταφορές από και προς τα αεροδρόμια εξωτερικού. • Μετακινήσεις με πολυτελή πούλμαν. • Διαμονή σε ξενοδοχεία 3* ή 4* (περιφερειακά). • Hμιδιατροφή καθημερινά. • Εκδρομές, περιηγήσεις, ξεναγήσεις, όπως αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα. • Έμπειρος Αρχηγός-Συνοδός του γραφείου μας. • Ασφάλεια αστικής ευθύνης. • Φ.Π.Α.

Δεν περιλαμβάνονται:

Φόροι αεροδρομίων & επίναυλος καυσίμων • Είσοδοι σε μουσεία, ιστορικούς-αρχαιολογικούς χώρους, θεματικά πάρκα και γενικά όπου απαιτείται • Φιλοδωρήματα, αχθοφορικά. • Ότι αναφέρεται ως προαιρετικό ή προτεινόμενο.

Σημειώσεις:

Οι ξεναγήσεις, εκδρομές, περιηγήσεις και η φορά του ταξιδιού είναι ενδεικτικές και ανάλογα τις πτήσεις, δύναται να αλλάξει η σειρά που θα πραγματοποιηθούν. • Το πρόγραμμα δύναται να πραγματοποιηθεί και αντίστροφα.

Τιμοκατάλογος